لغو برده داری در ایران توسط رضاشاه؟

ساخت وبلاگ

اصل شبهه

 رضاشاه برده داری در ایران را لغو کرد ، کاری که 124 هزار پیامبر نتونستن بکنن.

پاسخ

اول : برده داری ربطی به اسلام و ادیان الهی  ندارد زیرا این پدیده  در جوامع و تمدن های قبل از اسلام ،ازجمله ایران،  وجود داشته و در سال 1890 ( 150 سال پیش) در کشورهای غربی زمانی  اعلامیه لغو بردگی صادر شد که در کشورهای اسلامی برده داری قرنها پیش از بین رفته بود.

 

دوم: حکم بردگی در اسلام تنها مربوط به کافرانی بوده که مستقیما در جنگ علیه مسلمانان شرکت داشتند( محمد-4) چون زندانی برای نگهداری این اسرا وجود نداشت به مسلمانان اجا زه داده شد تا تعیین تکلیف  با شرایط و ضوابط خاص( که درشرع تعیین شده)  از آنها نگهداری کنند .

 سوم : در اسلام برای از بین رفتن برده داری تدابیری اندیشیده شد که این پدیده به تدریج در جامعه از بین برود زیرا اگر فرمان لغو  آن به یکباره صادر می شد  جامعه با جمعیت عظیمی که بدون مسکن ، بیکار، بدون حامی و... بودند روبرو می شد که  خود معضل بزرگی برای جامعه بود.

 

چهارم :اگر چه برده داری در ایران از دوره هخامنشی وجود داشته اما اشکال مختلف آن مانند « خواجه » ، « غلام» و... در حکومت های ایرانی، هیچ توجیه شرعی و اسلامی ندارد.

پنجم : لغو تجارت برده در ایران حدود یک قرن طول کشید. اولین قانون ضد برده داری در زمان محمد شاه قاجار  بوجود آمد. درسال ۱۲۶۵، ناصرالدین شاه حمل بردگان سیاهپوست را از طریق دریا به ایران ممنوع کرد . درسال ۱۳۲۸، تجارت برده قانوناً متوقف شده بود؛ اما هنوز برای مدتی برده داری وجود داشت که آن هم در پایان دورة قاجار بکلی از میان رفت.

 

 ششم : ایران  در دوره  رضاشاه  در حال پیوستن به جامعه بین الملل و کونوانسیون ژنو بود  لذا لازم بود ، علیرغم اینکه برده ای وجود نداشت ، الغای بردگی را رسماً اعلام کند. اما اینکه این طرح از جانب رضاشاه یا یکی  از وزرایش به مجلس داده شده بوده ؟ معلوم نیست .

در حکومت امیر المومنین (ع) زندانی سیاسی نداشتیم؟...
ما را در سایت در حکومت امیر المومنین (ع) زندانی سیاسی نداشتیم؟ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : shakerdargah بازدید : 620 تاريخ : شنبه 7 بهمن 1396 ساعت: 15:42