مجازات ارتداد در اسلام ؟

ساخت وبلاگ

ارتداد ارتباطی با حوزه اعتقاد فردی ندارد ، بلکه موضوعی اجتماعی است. حتی جوامع سکولار( مانند غرب) نیز خطوط قرمزی تعیین کردند که اگر کسی از این حدود تجاوز کند مجازات های سنگینی خواهد داشت .مثلاً در موضوع هلوکاست کنوانسیون سازمان ملل   هرگونه « انتشار عقاید...» در انکار یا حتی تردید در این خصوص را جرم تلقی و مجازات آن را قانونی اعلام کرد. اکنون کشورهای اروپایی مجازاتهای پرداخت جریمه نقدی یا زندان (بسته به نوع قوانین این کشورها ، حداقل 6 ماه و حداکثر 10 سال) برای آن در نظر گرفتند و اجرا می کنند.  

 اگر فردی که دین خود را تغییرداده، باور خود را رواج ندهد و به امنیت فکری و فرهنگی جامعه آسیبی وارد نکند، به او کاری ندارند و حکم ارتداد نداشته و عقیده‏اش نزد خودش محترم است زیرادر اسلام تفتیش عقاید وجود ندارد و حکومت عملا با کسی که اعتقاد درونی دیگری دارد اما ان را تبلیغ و ترویج نمی کند هیچ اصطکاک و برخوردی ندارد ؛ برخی از فقها چنین فردی را به خودی خود مرتد تلقی نمی کنند(موسوی اردبیلی، عبدالکریم، ارتداد و نگاهی دوباره، مجله حکومت اسلامی، ش 14، ص 79)

مرتد بر اساس زن یا مرد بودن و فطری یا ملی بودن ، چهار قسم می شود که تنها یک قسم آن ( مردفطری) حکم قتل دارد.

ارتداد، از دیدگاه ادیان مختلف هم جرم است و مجازات آن نیز مرگ است. حتی در برخی از منابع ادیان موجود، حکم آن بسیار شدیدتر از اسلام است.در دین یهود فرمان قتل مرتد و تمامی  قوم او  داده شدهذ تا تمامی اسرائیلیان بشنوند و بترسند و بار دیگر چنین امر شنیع را در میان ما مرتکب نشوند(سفر توریة مثنی، فصل 13، (مشتمل بر 18 آیه)، کتاب المقدس، ترجمه ولیم گلن، دار السلطنه لندن، 1856میلادی). در مسیحیت نیز فرمان قتل مرتد صادر شده ( نامه ای به مسیحیان یهودی نژاد عبرانیان، بند 10، جمله 26-32. (انجیل عیسی مسیح، ترجمه تفسیری عهد جدید، سازمان ترجمه تفسیری کتاب مقدس، تهران، 1357،ص 305-306)

در حکومت امیر المومنین (ع) زندانی سیاسی نداشتیم؟...
ما را در سایت در حکومت امیر المومنین (ع) زندانی سیاسی نداشتیم؟ دنبال می کنید

برچسب : مجازات,ارتداد,اسلام, نویسنده : shakerdargah بازدید : 77 تاريخ : جمعه 3 شهريور 1396 ساعت: 3:58